DiTech: Machinefabriek anno 2024

Vorig jaar hebben we een grote stap gezet om te zorgen dat onze meesters in metaal genoeg ruimte hebben om hun werk te doen, nu en in de toekomst.
Graham Jansen en Frank Wezendonk, de oprichters van DiTech, vertellen je in deze blog wat meer over de weg die DiTech de afgelopen 23 jaar heeft afgelegd en de plannen voor de toekomst.

Van spannende opstart naar pand van 4.000 m2

“We zagen de kans om zelf iets nieuws op te zetten en hebben die aangegrepen,” vertellen Graham en Frank. “In 2001 zijn we met z’n drieën begonnen (onze mede-oprichter Ria Ars is in 2017 met pensioen gegaan). De markt was op dat moment goed, dus hebben we DiTech opgericht. De naam staat voor Didam Techniek, naar het dorp waar het allemaal begon. Kort nadat we met de bank hadden gepraat en de eerste krabbels waren gezet, is de markt door een recessie veranderd. De eerste maanden waren spannend in de opstartfase, maar we zijn de recessie goed doorgekomen en kregen daarna de wind in de zeilen.”

Na een half jaar kwamen de eerste twee werknemers Graham, Frank en Ria versterken. Nog een half jaar later waren ze al met z’n zessen aan het werk. “Al na een paar jaar werd onze locatie in Didam te klein voor ons. Daarom zijn we in 2007 verhuisd naar ons huidige pand in Zevenaar.” Er moest het een en ander aan worden opgeknapt, maar daardoor kon het pand goed op DiTech en haar behoeften worden aangepast. Toch werd ook deze ruimte van 2.000 m2 uiteindelijk te klein om de groei van DiTech bij te benen.

Zusteronderneming Schickendantz en verdere uitbreiding

“In 2016 hebben we een hal aangebouwd voor onze lasafdeling, dat leverde nog eens 600 m2 ruimte op. Dat was het maximale dat we op dit perceel mochten bijbouwen.” Gelukkig was er nog een andere oplossing. In 2011 namen Frank en Graham namelijk Schickendantz Walsbekleding over.

Het pand naast DiTech werd aangekocht zodat deze zusteronderneming daarnaartoe kon verhuizen, maar vorig jaar werd besloten om Schickendantz opnieuw ergens anders onder te brengen. “We kwamen overal ruimte tekort en de werkplaats moest opgefrist worden. Hierdoor is er nog een keer 1.400 m2 toegevoegd worden aan productie capaciteit voor DiTech. We wilden een moderne werkplaats die niet alleen past bij deze tijd, maar ook toekomstbestendig is.” De gehele afdeling verspaning werd verhuisd naar het pand waar voorheen Schickendantz was gevestigd. Ook werd er geïnvesteerd in onze state of the art machines voor verschillende afdelingen.

“Door de toevoeging van zonnepanelen, klimatisering en een nieuwe, lean inrichting, is het geworden zoals een machinefabriek anno 2024 eruit zou moeten zien en waar onze experts hun werk optimaal kunnen doen. We zijn trots op wat we hebben bereikt samen met onze medewerkers en gaan vol ambitie de toekomst tegemoet.” Deze ambitie komt terug in de vele kansrijke en duurzame sectoren waarin DiTech actief is. Denk daarbij onder andere aan de voedselindustrie, de medische wereld, de waterstofindustrie, de energiesector en halfgeleiders.

Ontzorgen op alle vlakken

Een moderne, aangename werkomgeving voor onze meesters in metaal is voor DiTech erg belangrijk. Klanten zoveel mogelijk kunnen ontzorgen heeft de hoogste prioriteit en dat lukt het best wanneer het hele bedrijf daar optimaal op is ingericht. “We zijn flexibel, klantgericht en snel, wat onder andere zo goed gaat, omdat we bijna alle disciplines onder één dak hebben. Daardoor kunnen we onze klanten van A tot Z ontzorgen; ze zij kunnen het gehele productieproces met een gerust hart aan ons overlaten. Dat is de grote kracht van DiTech.” Nu, en in de toekomst.

Dankzij de nieuwe hal voor de verspaning en de herinrichting van de andere afdelingen kan DiTech er weer even volop tegenaan. We zijn trots op ons pand, vaste crew aan medewerkers en de machines waar we mee werken en dat hebben we laten zien tijdens onze open dagen in mei 2024.

DiTech Frank Graham