“Het werk zelf moet leuk zijn, maar je collega’s natuurlijk ook, dan gaat de tijd snel”

Bij DiTech zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken. Waarom wij jouw ideale werkplek zijn, dat kunnen de vakmensen die al jaren voor ons werken je het best vertellen. Iwan van der Sterren (51) werkt sinds 2017 bij DiTech als kwaliteitsfunctionaris. Hij ziet erop toe dat alle producten die onze werkplaats verlaten aan onze hoge standaarden voldoen en doet dit met veel plezier. Word jij zijn nieuwe collega?

kwaliteitsfunctionaris metaalfabriek zevenaar

“Omgaan met meetgereedschap heeft me altijd goed gelegen, ik doe dit werk al meer dan twintig jaar. Ik kwam in 2017 bij DiTech terecht omdat mijn afdeling bij mijn vorige werkgever werd opgeheven. Dat bedrijf bestelde geregeld onderdelen bij DiTech en ik hoorde van collega’s dat DiTech nieuwe mensen zocht op de afdeling kwaliteitscontrole, dus nam ik contact op met de eigenaar, waarna de boel snel rond was.

Ik controleer alle producten voordat ze de deur uit gaan. Dat zijn grote constructies van onze lasafdeling, maar ook zeer fijne gedraaide of gefreesde onderdelen die tot op een schaal van één honderdste millimeter nauwkeurig moeten zijn. Daarvoor gebruik ik onze 3D-meetmachine, waarvoor ik zelf de programma’s maak. En wanneer ik eenmaal zo’n programma heb gemaakt, kan ik dat later hergebruiken om dezelfde soort onderdelen te controleren. In het begin is het even wat meer werk om dat programma te maken, daarna verloopt het gehele proces volautomatisch.”

“Elke dag is het weer een verrassing wat ik ga doen”

Iwan – Kwaliteitsfunctonaris

“Het leukste aan het werk zelf is dat het elke dag weer een verrassing is wat ik ga doen, omdat we allerlei verschillende producten maken voor onze klanten. Deze week ben ik bijvoorbeeld bezig met een project dat bestaat uit aluminiumproducten. Daar komt een hoop meetwerk bij kijken en ook voor de frezers en verspanende afdelingen is dit een behoorlijke uitdaging. Ik ben druk bezig met het maken van de programma’s voor onze 3D-meetmachine, waarmee we die producten volautomatisch kunnen controleren. En nadat dit project is afgerond, staat me weer een nieuwe uitdaging te wachten. Juist die afwisseling zorgt dat de lol er niet snel af gaat.

We werken bij DiTech met zo’n dertig mensen, waardoor de lijnen erg kort zijn. Ik zal niet zeggen dat je bij een groot bedrijf met meer dan tweehonderd medewerkers een nummer bent, maar je ziet de directie en al je collega’s daar niet dagelijks, wat bij DiTech wel het geval is. De onderlinge sfeer is top, ik vind het een gezellig bedrijf. Het werk zelf moet leuk zijn, maar je collega’s natuurlijk ook, dan gaat de tijd snel. Eens in de zoveel tijd maken we met z’n allen een uitstapje inclusief overnachting, afgelopen jaar gingen we naar Scheveningen en Den Haag. Ook hebben we gezellige kerstborrels en zomerbarbecues. Daar merk je echt dat de sfeer heel leuk is onderling. Dat, samen met het afwisselende en uitdagende werk, is wat mij betreft dé reden waarom jij ook bij DiTech aan de slag wil gaan!”

Heb jij interesse en wil je kennismaken met DiTech? Dat kan; wij leiden je graag rond in ons bedrijf!
Bel voor een afspraak met Graham Jansen 06-53414488 of Frank Wezendonk 06-10924202.