“Uiteindelijk moeten we het allemaal samen doen en ik denk dat dat ook onze kracht is”

Bij DiTech zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken. Waarom jij je carrière bij ons wil starten, dat kunnen leeftijdsgenoten die je voorgingen je het best vertellen. Siebe Polman (21) heeft zijn beide stages van het mbo bij DiTech gedaan en werkt nu 32 uur per week bij ons als werkvoorbereider, naast zijn deeltijdopleiding hbo werktuigbouwkunde. Word jij zijn nieuwe collega?

 

“In het derde jaar van het mbo kwam ik voor het eerst bij DiTech terecht, om stage te lopen. Het jaar daarna heb ik hier ook mijn afstudeerstage gedaan. Toen werkte ik de helft van de tijd in de werkplaats en de andere helft van de tijd als werkvoorbereider. Ik besloot door te leren en begon aan de opleiding civiele techniek aan de HAN. Dat bleek toch niet goed bij me te passen, dus ging ik terug naar DiTech, met het idee om over een tijdje met de studie werktuigbouwkunde te beginnen en daarna fulltime te gaan werken.

We kwamen al snel tot de conclusie dat ik die twee prima kan combineren, dus werk ik nu 32 uur per week bij DiTech en zit ik op mijn twee vrije middagen bij Saxion in de schoolbanken. Mijn studie duurt twee jaar, waarin ik 24 modules moet volgen, drie per tien weken. Aan het eind daarvan heb ik een associate degree in engineering op zak én heb ik ondertussen ook weer twee jaar aan werkervaring op mijn cv staan.”

“Ik heb het erg naar mijn zin, onder andere door de afwisseling in het werk.”

Siebe – Werkvoorbereider

“Jaren geleden kreeg ik bij DiTech de kans om ervaring op te doen in dit werkveld en ik zie mezelf hier nog wel even bezig zijn! Ik heb het erg naar mijn zin, onder andere door de afwisseling in het werk. Ik werk nu als junior werkvoorbereider, wat inhoudt dat ik projecten van A tot Z begeleid, vanaf het uitwerken op papier tot in de werkplaats. Wanneer mensen in de werkplaats ergens vragen over hebben, komen ze daarmee bij me terug. Daarnaast ga ik af en toe ook mee naar montageklussen.

Op de werkvoorbereiding zijn we met een groepje van vier, plus Graham, een van de directeuren. Ook met de jongens op de werkplaats kan ik goed overweg. Het is gewoon een fijn bedrijf, er wordt naar je geluisterd en de lijnen zijn kort, waardoor je dingen veel sneller kunt regelen. Als er iets anders moet, dan hoeft dat eerst niet langs allerlei leidinggevenden die dan ook weer eerst naar hun leidinggevende moeten stappen. Uiteindelijk moeten we het allemaal samen doen en ik denk dat dat ook onze kracht is. De fijne werksfeer en het afwisselende werk, dat zijn wat mij betreft de redenen waarom DiTech jouw ideale nieuwe werkgever is!”

Heb jij interesse en wil je kennismaken met DiTech? Dat kan; wij leiden je graag rond in ons bedrijf!
Bel voor een afspraak met Graham Jansen 06-53414488 of Frank Wezendonk 06-10924202.